sunnuntai 2. elokuuta 2015

Haastevastauksia & kirjoja & sommarsammling

Assyriologi palasi vasta viikon lopulla pohjoisesta. Kuusamossa aurinko, järvi ja pilvet järjestivät jälleen monia huikaisevia spektaakkeleita. Aurinko olisi saanut näyttäytyä hieman useammin...
Siitä huolimatta istuskelimme kuningas Mesilimin kanssa rannassa haaveilemassa. Syntyy vahva tunne, että paha maailma asuu jossain muualla. Syntyy myös vahva tunne etuoikeutetusta asemasta, jota ei oikein tunne ansainneensa. Paitsi Mesilim on kyllä nykyisen elämänsä ansainnut, moninkertaisesti.
Oulussa oli puolestaan sukujuhlia, kaivautumista vintin viimeisimpiin nurkkiin (etsittyjä esineitä ei valitettavasti löytynyt) ja perehtyminen erään keräilijän sielunmaailmaan kokoelmien kautta. Tästä kuitenkin enemmän, pian, kun postaan Edmund de Waalin kirjasta...
Matkani aikana sain kaksi haastetta. Fantasiera-blogia pitävältä Jennalta sain
- haasteen. Arvostan tätä kovasti, koska Jenna itse kuuluu aivan toiseen ikäluokkaan kuin minä, enkä olisi ensimmäisenä ajatellut, että nuoret ihmiset lainkaan lukisivat minunkaltaiseni isoäiti-ikäisen ihmisen blogia (vaikka omat lapseni ovatkin vasta Jennan ikäryhmää). Vastaan tässä Jennan esittämiin kysymyksiin, mutta en haasta eteenpäin ketään tiettyä vaan jos jotakuta inspiroi, niin olisi tietysti hauskaa jos etenkin tällaiset mamma-elämästä nauttivat veisivät eteenpäin.

1. Suurin unelmasi? 
Talo & viiniköynnöskatos jossain Välimeren rannalla.
2. Lempiharrastuksesi? 
Lukeminen sekä antikvariaateissa ja museoissa haahuilu

3. Huonoin puoli sinussa? 
Kärsimättömyys. Hermostun jos esim. kassamyyjä ei osaa palvella ripeästi jonossa edellä olevia asiakkaita...
4. Lempiyhtye/artisti? 
Hm hm, vaikea vastata. Diggaan Glenn Gouldista, hänen Bach-variaatioistaan.
5. Minkä taidon haluaisit hallita? 
Maltan kielen puhumisen
6. Kuka on idolisi? 
Yksi, jota ihailen kovasti on J. David Hawkins, oppi-isäni Lontoosta
7. Lempivuodenaikasi? 
Kesä, Sommer, Summer!
8. Fantasia VS Kauhu? 
Kumpikin kirjallisuusgenreinä minulle perin vastenmielisiä ja tuntemattomia, Tolkienin tuotantoa lukuunottamatta, jota olen lukenut ääneen pojilleni.
9. Mitä tekisit jos voittaisit lotossa tuhat (1 000) euroa? 
Tuhat euroa on iso raha. Lahjoittaisin sen aleppolaisten lasten avustustyöhön.
10. Oletko ajatellut jääväsi kotialueellesi asumaan?
En, suunnitelmissa olisi muuttaa lähivuosina takaisin Helsinkiin.
11. Jos voisit poistaa yhden asian ihmiskunnasta, mikä se olisi?
Sodat.
Toisessa haasteessa Kulttuuri kukoistaa -kirjablogin Arja kyselee kolmea bloginpidon aikana luettua kirjaa, jotka lukisin uudestaan. Yhden tiesin heti kättelyssä, muita täytyy hieman vielä miettiä. Mutta tähänkin haasteeseen lupaan vastata, kunhan saan purettua sisäistä postausruuhkaani!
Tähän postaukseen ei sitten mahdukaan enää muuta kuin kaunis kiitos Villa Schildtille kutsusta jokavuotiseen kesätapaamiseen. Humanisti pankkimies Thomas Thesleff on aina elämys ja humanisti arkkitehti Juhana Heikonen piti lennokkaan Magna Grecia-aiheisen esitelmän. Vieressäni istunut emeritus professori kuunteli tarkasti. Mielenkiintoinen keskustelu arkkitehtuurista ja taiteesta jatkui Heikosen kanssa automatkalla ja eräässä vanhan kotikulman baarissa.

8 kommenttia:

 1. Voi kun tämäntyyppisiä postauksia on aina niin kiva lukea. Mukavaa, kun kirjoitit itsestäsi. Hyvää elokuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jonna, olen nimennyt blogini (leikkimielisesti) lifestyle-blogiksi vaikka postaankin paljon kirjoista, koska kirjat ovat iso osa elämäntyyliäni :). Haasteet eivät ole ominta aluettani, mutta tosiaan, saatan kertoa elämästäni eri asioita vastatessani kysymyksiin, se avartaa sitten itseänikin!

   Poista
 2. Kiitos tästä! Olen jo sinulle kiitollinen Agathasta ja Wallinista, nyt lisään niihin tuon Kuningas Mesilimin. Minulla oli vain yksi koira, ja nyt nautin muiden koirista silloin kun voin.

  Edmund de Waal merkitsee varmaan Jänistä jolla on meripihkanväriset silmät. Se on ihana. Tämä kirja pitää ehkä vielä saada hyllyyn. Luin kirjaston kirjan aikanaan. Odottelen bloggaustasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuningas Mesilim on useaan kertaan hylätty romanialainen koira, joka sulostuttaa nyt sekä elämäämme että tämän blogin joitakin postauksia. Olennainen osa elämäntyyliäni tällä hetkellä.
   Kyllä, Edmund de Waalin Jäniksestä aion postata -- olisin tehnyt sen jo ennemmin, mutta koska tiesin saavani aiheeseen näkökulmaa juuri Oulussa oleskelun kautta, olen pantannut aihetta :).

   Poista
 3. Kohdissa 1 (unelma) ja 2 (mitä haluaisit poistaa ihmiskunnasta) voisin vastata samoin sanoin. Ihana, ihana viiniköynnös, kuvasta levisi lämpöä ympärilleni.

  Tällaiset kyselyt ovat kivoja. Itselle ne ovat antoisia siksi, että tulee mietityksi asioita, ja lukijoita kiinnostaa päästä tutustumaan bloggaajan persoonaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se on, tulee kertoneeksi eri asioita kuin normaalisti. Ja kun kysymykset olivat vielä näin "nuorekkaita", aivan toisenlaisia kuin olisin itse keksinyt.

   Poista
 4. Ei iske minullekaan kumpikaan, ei kauhu eikä fantasia, mutta Tolkienin minäkin olen lukenut ja vaikuttunut.

  Kuningas Mesil on todella ei kissan-, mutta koiranpäivänsä ansainnut ja hän näyttää hyvin tyytyväiseltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toiset toteavat joskus hieman anteeksipyydellenkin sitä, etteivät esim. pidä dekkareista. Minä taas luen jonkin verran dekkareita, mutta scifiä, kauhua ja fantasiaa en saa luetuksi millään. Makuasioita kaikki, kukin lukee mistä pitää, koska kaikkia haluamiaan kirjoja ei millään saa luetuksi yhden elämän aikana.
   Mesilim on tosiaan nykyisen kotinsa ja elämänsä ansainnut <3.

   Poista