torstai 21. marraskuuta 2013

Kun päivästä ei tule valoisaa

Tänään tuntuu olevan syksyn vaikein päivä assyriologille: sataa eikä tule lainkaan valoisaa. Sieluni tarvitsee valoa ja ruumiini korkeapainetta. Työt eivät suju, ajatus ei kulje. Silloin mieleen tulee kaikenlaisia melankolisia runoja...

Sydän on Carraran marmoria. Heijastaa
          valon, kauneuden.
Hitaasti vuosien kosteus ja routa murtaa ja kouristaa 
         valoa heijastavat pinnat.
Olisi sydämeni piikiveä! Jokainen auringon siru
iskisi tulta. Ei koskaan syöpyisi kiveen maailman tuska.

Lassi Nummi, Hengitys yössä (Otava 1995)

Tänään tarvitaan ylimääräset annokset kahvia, tummaa suklaata, henkisiä tikkareita. Toivottavasti huomenna jo helpottaa. Hauskaa päivää kaikille sateesta ja ankeudesta huolimatta!10 kommenttia:

 1. Täällä sade rummuttaa peltikattoon tasaisen varmasti. Minä toisaalta kyllä tykkään näistä marraskuun harmaista päivistä. Vaikka hämärä selkeästi hidastaa toimintoja, on siinä samalla myös jotakin hyvällä tavalla rauhoittavaa.

  Toivon, että henkiset tikkarit saavat sinut paremmalle mielelle ja voit jatkaa päivääsi valoisammissa (ainakin henkisesti) merkeissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jaana -- päiväni ristiriitana on juuri se, ettei ole aikaa rauhoittua vaan täytyy lähteä ulos sateeseen, kaupungille ja kokoukseen. Mutta kyllä tämä varmaan tästä :).

   Poista
 2. Kyllä on ollut tosi synkkä ja sateinen syksy, mutta tsemppiä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jokke, tähän asti syksyn säät tässä rannikolla ovat olleet aika siedettävät ja on ollut monta aurinkoistakin päivää. Tänään vain iski toden teolla. Nyt on kokoukset kokoustettu ja esitelmät kuunneltu eli päivästä on selvitty :).

   Poista
 3. Tummasta suklaasta ON usein apua… Parempaa huomista odotellessa! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos, minulle on muodostunut addiktio oikein tummaan suklaaseen -- kahvista olen täysin riippuvainen, jos en saa ensimmäistä kupillista ennen puoltapäivää, on päänsärky tiedossa...

   Poista
 4. En tiedä miten siellä, mutta ainakin täällä meillä päin paistoi tänään aurinko, ja samaa olisi sääennusteen mukaan luvassa lähipäivillekin - toivottavasti myös sinne. :)

  Voi miten kaunis tuo Nummen runo! Valoa viikonloppuusi! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sara -- myös täällä paistoi eilen aurinko ja kävin pitkällä kävelyllä meren rannalla koiran kanssa. Ja koska työhuoneeni ikkuna on etelään, saan myös tähän valon ja talven auringonlaskut. Nyt aamu valkenee pilvisempänä.
   Nummella on tusinoittain upeita runoja, niistä ammennan usein voimaa. Ihanaa sunnuntaita myös Sinulle!

   Poista
 5. Minä en kamalasti kärsi pimeydestä, on ehkä ollut niin kiire koko ajan, etten ole ehtinyt edes huomata, ettei päivä valkene ollenkaan. Tänään satoi onneksi hiukan kevyttä lunta, sykähdytti heti ihanasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä kärsin aika paljonkin pimeydestä -- ja kylmyydestäkin. Opiskeluvuodet Keski-Euroopassa totuttivat toisenlaiseen valoon ja keväisin olin usein Roomassa. Oikeasti harkitsen talvehtimista jossain etelämpänä, lähitulevaisuudessa, poikien vielä käydessä täällä koulua, voin vain haaveilla...

   Poista