sunnuntai 20. huhtikuuta 2014

Kevätkukkien aikaan, krookuksista ja hieman saframistakin...

Kotikulmillani on nyt krookusten ja muiden kevätkukkien aika. Ennen en juurikaan ollut innostunut kukkien valokuvaamisesta, mutta uudempien kameroiden macro-ominaisuudet ovat sellaisia, että ne innostavat assyriologia nostamaan kukkien herkkiä detaljeja ja myös ihania värejä esille. Aikeenani oli laittaa tämä postaus ulos jo ennen pääsiäistä, mutta juna vei liian pian taas Oulun suuntaan ja pyhät kuluivat täysin poissa tavallisen elämän murheista. En myöskään saa tähän nyt aikaiseksi kaikkia krookuksen muinaismesopotamialaisia ja heettiläisiäkin yhteyksiä, niiden on nyt pakko jäädä myöhempään ajankohtaan. Nauttikaa keväästä ja sen kukista!
Krookus on siitä mielenkiintoinen, että sen alalajista crocus sativuksesta valmistetaan sahramia, jota käytettiin muinaisessa Mesopotamiassakin sekä mausteena että väriaineena.
Palaan viimeistään viikon päästä, silloin Roomassa!

4 kommenttia:

 1. Tarkkoja, hienoja otoksia! Täydellisen kaunista.

  VastaaPoista
 2. Kyllä tuo kukkaloisto on sitten upeaa katsottavaa! Minä olen vielä Pohjois-Savossa, mutta veikkaan että kotipihalla etelässä monikin asia on kukassa.

  Hyvää Rooman-matkan odottelua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katja, taitaa tuo Rooman matkakin tulla niin jyrkästi ja nopeasti eteen, etten ehdi sitä juurikaan odotella :).

   Poista