tiistai 1. huhtikuuta 2014

ensimmäinen blogi-vuosi vierähtänyt

Niin, assyriologi huomasi hetki sitten, että huomenna tulee tasan vuosi siitä, kun avasi tämän blogin.   En aio tätä merkkipäivää mitenkään erityisesti juhlistaa (nyt kun ei ole elämässä muuten oikein juhlan vaan luopumisen aika), mutta pari sanaa tässä kuitenkin mietteitä -- ehkä niille, jotka itse harkitsevat bloggaamista. 
1. Bloggaaminen on hauskaa ja on avartanut maailmaani. Kun alkaa kulkea maailmalla "blogistina", huomaa innostuvansa monista sellaisista asioista, joita ei ennen ehkä huomannutkaan. "Tästä voisin blogata" on usein johtopäätökseni kun koen ja näen. Toivon että lukijat saavat iloa ja virikkeitä postauksistani.  Kehun mielelläni paikkoja ja asioita, jotka ovat mielestäni hyviä. Bloggaaminen ei ole minulle varsinaisesti harrastus, vaan osa työidentiteettiäni. Toteutan bloggaamisella siis elämäni yhtä perusajatusta: työ on harrastukseni ja harrastus on työni.
2. Kirjotan paljon kirjoista -- tämä ei ole kuitenkaan kirja- vaan lifestyleblogi. Assyriologin elämä ON täynnä kirjoja, kaikki lukijat ovat huomanneet kirjojen ja lukemisen olevan olennainen osa elämäntapaani. En aina arvioi tai kirjoita niistä pitkästi vaan nostan esille jotain, mitä itse pidin mielenkiintoisena. Osasta uusia suomalaisia kirjoja olen pyytänyt arvostelukappaleita. 
3. Matkat. Keneltäkään ei liene jäänyt huomaamatta se maa, minne assyriologi kaikkein mieluiten tällä hetkellä matkustaa: Turkki. Toukokuussa lisää kuvia ja tunnelmia Turkista. Ennen sitä kuitenkin vielä Roomaan, toivottavasti.
Syyriaan tahtoisin takaisin, sinne voin tällä hetkellä tehdä vain mielikuvitusmatkoja.

4. Yksityisyys: esiinnyn omalla nimelläni ja edustan täällä itseäni sekä assyriologiaa tutkimusalana. Blogistani saa paljon vinkkejä ja tietoa menneisyydestäni ja nykyelämästäni. Omia, puolisoni ja lapsieni kuvia en juuri näytä, mutta marraskuussa adoptoitu koiramme, ihana kuningas Mesilim on saanut jonkin verran huomiota :)
Kuviani kannatta katsella tarkkaan, osalla niistä on piilomerkityksiä... Osaan liittyy itselleni äärimmäisen miellyttäviä muistoja. Kaikkia lukijoitani kiitän kaikista kommenteista ja keskustelusta -- lisää kiinnostavia juttuja tulossa!


24 kommenttia:

 1. Onnea!
  Bloggaaminen on hauskaa :)

  VastaaPoista
 2. Hei, en ole vielä kovin kauaa lukenut sun blogia, mutta sen ajan kun olen, olen tykännyt kovasti. Pidän siitä että sulla on niin monenlaisia aiheita (kaikki kiinnostavia)! Kiitos monipuolisesta ja mielenkiintoisesta blogista!

  VastaaPoista
 3. Onnea ekasta blogivuodesta. Sinun blogisi kautta tietämys assyriologiasta on lisääntynyt. Kiitos myös muista mielenkiintoisista aiheista, joita olet blogissasi nostanut esiin.

  Bloggaaminen on hauska harrastus, johon jää mukavalla tavalla koukkuun ja joka tuo mukanaan monenlaisia mukavia juttuja. Minulla tulee kohta kolme vuotta täyteen, eikä lopettaminen ole käynyt mielessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jaana! Meitä yhdistää historia & elämäkerrat, itse pidän Sinun blogiasi antoisana, kumpa vain joskus ehtisin lukea enemmän nitä kirjoja, joita tuot esille!

   Poista
 4. Sinulla on hyvin mielenkiintoinen blogi. Käyn tässä jonakin päivänä lukemassa niitä alkuaikojen postauksia, jolloin en vielä tiennyt blogistasi. Joskus on hauska lukea blogistin kirjoitukset kuin päiväkirjana.

  Olen samaa mieltä siitä, että bloggaaminen avartaa. Lifestyleblogi on näppärä, koska siinä voi käsitellä kaikenlaista koettua. Omakin blogini näyttää olevan menossa siihen suuntaan, ehkäpä nimenvaihto olisi paikallaan.

  Kuvasi ovat ihan timanttia! Synttärionnittelut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marjatta! Blogiisi ja hieman Sinuunkin tutustuminen on ollut yksi juttu, joka on ollut mahtava bloggaamisen "sivutuote", verkostoituminen on antanut enemmän kuin osasin ajatella. Erityisen hauskaa oli se, että olet opettanut lapsuuteni koulussa & tuntenut Toivo Kuusen, mahtavan persoonan, jota saan kiittää paljosta.

   Poista
 5. Onnittelut 1-vuotiaalle! Onhan tämä bloggaaminen kivaa ja varsin yhteisöllistä. Itseni yllätti silloin yli neljä vuotta sitten se, kuinka paljon täällä onkaan vuorovaikutusta ja hyviä keskusteluja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pirkko, vuorovaikutus on positiivista ja usein oppii myös uusia asioita ja koska olen oppia ikä kaikki -ihmisiä, mikä olisi sen parempaa? On myös virkistävää saada palautetta erilaisten taustojen ihmisiltä, joiden kanssa ei muutoin pääsisi kontaktiin.

   Poista
 6. Onnea ja pitkää ikää kiinnostavalle blogille! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maria! Toistaiseksi aion jatkaa, on tämä sen verran kiehtovaa hommaa.

   Poista
 7. Onnea! Vuosi on jo hyvä aika bloggaajana ja toivon, että näitä hienoja blogivuosia tulee sinulle lisää vaan. :) Olen samaa mieltä, että bloggaaminen on hauskaa ja maailmaa avartavaa. Blogatessa tutustuu erilaisiin ihmisiin, mikä on melkoinen rikkaus. Ja onhan tämä hyvällä tavalla koukuttavaakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katja! Tätä ennen en tiennyt blogimaailmasta mitään ja tosiaan yksi positiivisist yllätyksistä oli se, miten paljon kiinnostavaa ja ajatuksia herättävää täältä voi löytyä. Ja niitä mielenkiintoisia ihmisiä myös.

   Poista
 8. Onnea vuosikkaalle! Blogisi on kiinnostavasti erilainen kuin muut seuraamani (pääasiassa) kirja- ja sukututkimusblogit, joten täällä on aina mukava piipahtaa.

  VastaaPoista
 9. Vastaukset
  1. Kyllä Hannele, juuri nyt ei elämäni ole juhlaa mutta kirjojen aika on aina!

   Poista
 10. Kiitos mielenkiintoisesta blogista, jota lukiessa yleissivistyy huimaa vauhtia! Olen kirjannut talteen myös monta kirjavinkkiä. Harmittaa, etten ole aikoihin ehtinyt kommentoida mitään, töissä on ollut rankka vaihe... Mutta haluan sinun tietävän, että jos minulla on 5 minuutin tauko koneella istuessani, käyn yleensä vilakisemassa juuri Elämän krestomatiaa!
  Toivottavasti kevääsi alkaa kirkastua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunis kiitos Ellen -- kommenttisi ovat inspiroineet minua kovasti & eikä haittaa, vaikket ole ehtinyt viime aikoina kommentoimaan jos voin odottaa sitä taas sitten kun rankemmat vaiheet helpottavat!
   Aurinkoista & suloista kevättä Sinulle (omani on kirkas, mutta ristiriitainen: juuri tuota luopumista mutta sitten myös jotain niin sykähdyttävää, etten tällaista ole kokenut vuosiin).

   Poista
 11. Paljon onnea yksivuotiaalle! Olen hirveän iloinen että päätit alkaa bloggaamaan, sillä pidän tosi paljon blogistasi ja käyn aina lukemassa postauksesi, vaikken aina jätäkään merkkiä käynnistäni. :) Kirjoitat tosi mielenkiintoisista aiheista, ja olen saanut sinulta hienoja lukuvinkkejä (olen Lumesta vieläkin ihan onnessani!)

  Voi olla että luen rivien välejä ihan väärin, mutta haluan silti sanoa: paljon voimia siihen mitä onkin elämässäsi meneillään. Roppakaupalla lämpimiä ajatuksia täältä!! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sara, tämä lämmitti nyt mieltäni erityisesti! Ja kyllä luet rivien välejä ihan oikein. Suloista kevättä Sinulle! <3

   Poista
  2. Samaa mieltä Saran kanssa! Niin paljon puhutaan siitä, miten netissä on paljon tarpeetonta ja suoranaista roskaa, mutta täältä huokuu aina ihanan virkistävä, sivistynyt ja lämmin ilmapiiri!

   Poista