sunnuntai 14. elokuuta 2016

Kun elämä vetää sanattomaksi

Assyriologin elämä on viime viikot ollut hektistä ja intensiivistä. Viimeiset päivät on kierretty Turkkia pienen ryhmän asiantuntijaoppaana Hataysta Adanaan. Pari viikkoa ennen matkaa kului Pohjanmaalla sekä kotona, sekin täynnä erilaisia kokemuksia, kuitenkin hyvin erilaisia kuin täällä Turkissa nyt. Syviä tunteita, sellaisia, jotka aiheuttavat mielen sekamelskaa ja levottomuutta.
Monet Suomessa ja muualla olivat huolissaan siitä, onko Turkkiin matkustaminen tällä hetkellä järkevää ja turvallista. Pieni ryhmämme kohtasi Turkissa vanhan ystävällisyyden. Mikäli mahdollista, olivat ihmiset entistä sydämellisempiä ja avuliaampia. Kaikkialla oli rauhallista. Kaikissa museoissa olimme miltei ainoat kävijät, tunnelma oli haikean melankolinen. Tämä kaunis maa kaipaisi matkailijoita näkemään ja kokemaan, sen ihmiset tahtovat tehdä matkasta ainutlaatuisen.

Elämä on viime aikoina vetänyt monella tavalla sanattomaksi. Tunteet ja ajatukset eivät järjesty loogisiksi lauseiksi. Nyt en pysty muuta kuin laittamaan tähän muutaman kissakuvan Tarsuksesta, Pyhän Paavalin kirkolta. 

Eilen lauantaina oli liki neljänkymmenen asteen helle. Meren läheisyys tekee ilmasta kostean ja hiki valuu paksuina noroina kasvoilla. Nämä kissat tietävät miten tällaisella helteellä käyttäydytään.
Voisimmeko ottaa tästä mallia, oppia? Nukkuvat kissat olivat maagisia.
Huomenna siirryn täältä Adanasta vuorten yli keskiylängölle. Tabal odottaa. Toivottavasti sanainen arkkuni aukeaa jälleen.

3 kommenttia:

 1. On todella ikävää että Turkissa on ikävä tilanne nyt. Ihmiset siellä elävät turismista paljonkin ja varmasti arvostavat tulijoita. Aina kärsii se normaali porukka vallanpitäjien ahneudesta.Hyvä postaus,erilainen näkökulma.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän kyllä että ihmiset, jotka eivät tunne Turkkia ovat huolissaan ja välttävät matkustamista tänne. Suurimmassa osassa maata on kuitenkin hyvin rauhallista. Järki päässä täytyy tietty kulkea, kuten aina ja kaikkialla :).

   Poista
 2. Ihanan rauhoittavia nuo kissakuvat, kaikesta huolimatta. Kissat ovat tainneet olla kautta aikojen mainio symboli...

  VastaaPoista