torstai 13. maaliskuuta 2014

Vielä ehtii hakea ekskursiolle Turkkiin! Lähtöpäivä vaihtunut!

Tammikuussa ilmoitin täälläkin Suomen Lähi-idän instituutin (FIME) järjestämästä arkeologisesta ekskursiosta Turkkiin. Ekskursion alkamispäivä on lentovarausten vuoksi vaihtunut, matkaan lähdetään siis jo 17. toukokuuta
Olen itse todella innostunut tästä, koska toivon ryhmän koostuvan eri alojen pidemmälle päässeistä opiskelijoista, joilla on myös annettavaa toisilleen. Luvassa on mm. heettiläisiä ja upeimpia mosaiikkeja mitä Välimeren alueella on tarjota. 

Tässä hakuilmoitus ja hakuohjeet, vielä on aikaa hakea:

Hae Suomen Lähi-idän instituutin (FIME) järjestämälle arkeologiselle ekskursiolle Turkkiin 18.–26.52014

Ekskursion tarkoituksena on perehdyttää 10 maisteri- ja tohtoritason opiskelijaa Anatolian esi- ja varhaishistorian pääpiirteisiin painopisteenä heettiläisten valtakunta ja kulttuuri sekä niiden rautakautinen jälkivaikutus. Matkan aikana tutustutaan myös muihin aikakausiin, mm. Kappadokian varhaiskristillisiin luola-asutuksiin ja –kirkkoihin sekä roomalaisaikaiseen mosaiikkitaiteeseen. Moskeijoissa käydään vain rajoitetusti. Kohteina ovat sekä museot että kiinteät muinaismuistot maastossa.

Ekskursion ohjelmasta alustavasti:
Meno Ankaraan illalla 18.5.
19.–20.5 Ankara ja Ankaran ympäristö
21.–22.5. Kappadokia
23.5. Gaziantep
24.-25.5. Hatay
Paluu Helsinkiin aamupäivällä 26.5.

Kuka voi hakea?
Ekskursiolle voivat hakea kaikki suomalaisten korkeakoulujen opiskelijat, sekä myös ulkomailla opiskelevat Suomen kansalaiset (suomen kielen taitoa edellytetään). Opiskelijoilta vaaditaan joko HuK- tai FM-tutkinto tai vastaava.

Miten haetaan?
Lähetä ekskursion vetäjälle Sanna Aro-Valjukselle viimeistään 16.3. mennessä vapaamuotoinen hakemus jossa kerrot opinnoistasi ja miksi haluat osallistua ekskursiolle. Kerro myös lyhyesti (n. 300 sanaa) keitä heettiläiset olivat ja millaisia kirjoitusjärjestelmiä he käyttivät.
Liitä hakemukseen myös lyhyt CV, mistä käy ilmi:
1)   etenemisesi opinnoissasi
2)   jos olet jatko-opiskelija, kerro myös väitöskirjasi aihe.
3)   aiemmat matkasi Välimeren ja/tai Lähi-idän maihin

Mitä ekskursio maksaa?
Kurssimatka maksaa opiskelijoille 450 euroa. Hinta sisältää lennot, vaatimattoman majoituksen aamiaisineen 2 hengen huoneissa sekä ohjelman mukaiset vierailukäynnit ja retket. Osallistumismaksu kattaa noin kolmasosan kurssin kokonaiskustannuksista.

Valinnan jälkeen
Valinnasta kurssille ilmoitetaan 24.3. mennessä ja kurssimaksu on suoritettava 7.4. mennessä. Ekskursiolle hyväksytyt saavat kirjallista materiaalia, johon tulee perehtyä ennen ekskursion alkua. Ota tämä huomioon suunnitellessasi aikataulujasi! Ekskursiosta tulee antoisa vain, jos Sinulla on taustatietoa kohteiden kulttuureista ja historiasta.

Opintopisteitä?
FIME ei voi jakaa opintopisteitä, mutta jaamme osallistumisesta ja oppimispäiväkirjan pitämisestä todistuksen, jossa suosittelemme kolmen (3) opintopisteen korvaamisesta opinnoissasi. Sovi korvaavuudesta opettajiesi kanssa!

Lisätietoja antaa ja kysymyksiin vastaa ekskursion vetäjä:
Sanna Aro-Valjus, FT
Lähi-idän arkeologian dosentti (HY)
p. 050-5247312
sanna.aro-valjus(at)helsinki.fi

4 kommenttia:

 1. Kiitos Hannele -- olen vetänyt monia opiskelijaekskursioita Syyriassa, Libanonissa ja Turkissa. Aina yhtä jännittävää ja vaikka paikat olisivatkin minulle tuttuja, opin erilaisia asioita silloin kun liikun opiskelijoiden kanssa.

  VastaaPoista
 2. Oi, minä nyt kommentoin tähän vaan, että olispa mukava päästä mukaan. En vain täytä oikein kriteerejä, kun en tiedä heettiläisistä tuon taivaallista. Minulla on kyllä takataskussa suomalaisen ja vertailevan arkeologian perusopinnot :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pirkko, kaikki opinnoissaan aktiiviset ja pidemmälle edenneet täyttävät kriteerit, eikä heettiläisistä tarvitse etukäteen juuri mitään tietääkään. Sain runsaasti hyviä hakemuksia eli kaikkia halukkaita en voi ottaa mukaan. Minulla on sellainen kutkutus, että tästä tulee todella hyvä reissu!

   Poista