keskiviikko 24. toukokuuta 2017

Roma amor

Assyriologi lähettää terveiset Roomasta. Jo puolet ajasta on vierähtänyt enkä ole saanut postaustakaan aikaiseksi. Roma amor -- kaupunki varastaa huomioni ja aikani, mutta antaa vastineeksi suurta inspiraatiota. Olen ottanut niin paljon kuvia etten tiedä mitä niistä postaisin.

Rakastan Roomaa. Roomassa vietän aikaani kirjastoissa sekä museoissa ja kaduilla. Roomassa ollessani teen harvoin mitään täysin päämäärätietoista. Kutsun toimintaani haahuiluksi. Kävelen pitempiä matkoja kuin jalkani oikeasti kestäisivät. Imen itseeni äänet, tuoksut, värit ja viime aikoina olen viihtynyt erityisesti patsaita sisältävissä museoissa.
Monet pienemmät museot ovat liki yhtä tyhjiä kuin Turkissa. Suuret turistimassat liikkuvat muualla.
Myös paperikaupassa asioiminen kuuluu vakiojuttuihin (kirjakauppojen lisäksi). Fabrianon muistikirjat ovat tällaiselle papyrofiilille vastustamattomia. 


Kymmenen päivän aikana täällä on ollut valloittavan lämmintä, tosin viikonloppuna rajujen ukkosten ryydittämänä. Silti Fendin ikkunassa näytti olevan tällainen vaatimaton kesäturkki :)

Olen myös nähnyt näiden päivien aikana monta leijonaa. Säästän ne seuraavaan postaukseen. 

Jatkan haahuilua suurella antaumuksella.

2 kommenttia:

 1. Ihana postaus. Meillä on Rooman matka elokuun lopussa ja toivottavasti leijonat ovat paikoillaan silloinkin :)
  Tuo viimeinen kuva on kuin olisi mehiläispesän sisällä kennojen ympäröimänä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, antoisaa Rooma-kokemusta. Rooman leijonissa on se hyvä puoli, etteivät ne karkaa mihinkäään :).
   Käykää Pantheonissa -- sen katon mukaan ovat kaikki muut (paljon pienemmät tosin) kupolikatot tehty. Rakastan näissä kupoleissa tuota valoaukkoa & tässä Kapitoliumin museon tilassa on myös keskellä tuo viehkeä patsas!

   Poista