keskiviikko 31. elokuuta 2016

elokuun viimeisenä & onnea professori Klinge!

Elokuun viimeisenä paistaa ihana aurinko. Käyn kävelyllä koiran kanssa. Elokuun viimeisenä mietin aina elämääni, menneitä vuosia. Myös tulevaa. Aina on ilmassa haikeutta, koska elokuun viimeinen on henkinen kesän loppu, huolimatta siitä, että syyskuussakin voi olla lämmintä ja kaunista.

Tämä kesä oli ihmeellinen, ainutlaatuinen. Kaikesta ihmeellisestä ei oikein osaa kertoa, voi postata muutaman valokuvan, kukista. Haikeudesta huolimatta on ilmassa juuri nyt paljon kiitollisuutta.
Ja vadelmista, ja puolison sukutorpan nuoren omenapuun ensimmäisistä hedelmistä (yhteensä kolme kappaletta).

Tänään osa ruusuista kukki vielä.
Ja pihlajat notkuvat marjoistaan. Ne kertovat kesän alusta, kun olivat täydessä kukassa ja nyt kesän päätteeksi täynnä leiskuvaa punaista. Pieni kärpässienikin pääsee mukaan.
Tänään on mielessä pyörinyt tämä runo Loppukesä:

Uneen ääni
kirkonkellojen.
Herään hiljaisuuteen,
elokuun linnun yksinäiseen ääntelyyn.
Aitan avoimesta ovesta
muutama hehkuva ruusu ja unikon liekki
kiihkottoman vihreää nurmea vasten. Sineä vasten
omenapuun oksia
joilta pilkahtelee raakalaisten nuori elämänhalu.
Kyllä, elämä on tässä. Tämä.
Kyllä, elämä on toisaalla. Toinen,
mutta tänään näin, ehjänä ja ympyräisenä
kuin oksalla omaa oksalla kypsymistään tiiviisti pohtiva
vihreä omena.

(Lassi Nummi, Maailma, yhä (Otava 1988)


Tänään professori Matti Klinge täyttää 80 vuotta. SYDÄMELLISET ONNITTELUT! Olemme varmaankin aika erilaiset sielut -- jotkin asiat tosin yhdistävät, kuten rakkaus kirjoihin. Jaamme myös syntymäpäivän, yhdessä Caligulan, Richard Geren ja Maria Montessorin kanssa.

5 kommenttia:

 1. Onnea myös minulta. Olemme molemmat alkusyksyn lapsia (ja horoskoopiltamme neitsyitä :))

  Haikeus on minullakin päällimäisenä tunteena, vaikka syksystä pidänkin. Yritän olla ajattelematta edessä olevaa pitkää talvea ja keskittyä syksyn ihaniin puoliin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jaana -- en itse asiassa ole lainkaan "syntymäpäiväihminen", enkä muutoinkaan lahjakas juhlimaan :). Ja neitsyet on tietysti oma "rotunsa", oli sitten horoskoopeista muuten mitä mieltä tahansa.
   Minäkään en mielelläni vielä ajattelisi talvea, se tulee kuitenkin hyvin nopeasti. Jouluun asti vielä menee, mutta sitten alkaa se kausi, jolloin mieluusti vain nukkuisi talviunia.

   Poista