torstai 24. heinäkuuta 2014

Kuusamon lumoa

Tämä on lyhyt lomapostaus -- assyriologilla on ollut huikeat kelit täällä Kuusamossa. Järvivesi on lämmintä, hyttyset loistavat poissaolollaan.
Kuningas Mesilim on päässyt tutustumaan veteen näin hiljakseltaan, uimaan ei vielä uskaltautunut.
Tänä aamuna poroäiti ja vasa päättivät hengailla meidän biitsillä.
Illansuussa se ei enää onnistunut. Kuningas Mesilim pääsi ensimmäistä kertaa porojahtiin ja ajoi ne vaaralle. Nyt ei koiraa enää voi liiaksi pitää vapaana, se osoitti metsästysvaistonsa, vaikka juoksikin sitten lopuksi kiltisti emännän luo.
Käväisimme tänään myös Rukalla tarkistamassa hiihtomökin tilanteen. Rauhallista oli. Lounasta nautittiin Kuusamon ehdottomasti parhaassa pizzapaikassa, Pizzeria Rukassa. 
Täällä olen käynyt jo yli parinkymmenen vuoden ajan aina Rukalla ollessamme, pizzat ovat todella herkullisia. Ja kuningas Mesilimkin pääsi terassille kerjäämään emännän lempijuustopizzaa...
Suosittelen Kuusamoa lomailuun, kaikkina vuodenaikoina (paitsi ehkä lokakuussa...). Täällä on runsaasti mahdollisuuksia ja luonnolla monia huippukauniita kasvoja sekä kaikenlaista sellaista toimintatarjontaa, joita minä en osaa käyttää hyväksi...

10 kommenttia:

 1. Näyttääpä ihanalta, ja eksoottiselta, poroja rannalla!
  Ja kadehdin hyttysettömyyttä, täällä on niitä ihan tolkuttomasti. Plus sit vielä paarmoja, kärpäsiä ja mettän puolella hirvikärpäsiäkin, huh, hulluksihan siinä tulee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hilja! Poroista tykkäävät etenkin ulkomaalaiset vieraamme, niitä ei juuri muualla pääse näkemään. Täälläkin on toisinaan hurjasti hyttysiä ja märkäräisiä ja..., etenkin juhannuksena. Mutta jos kesä on aluksi kylmä ja sitten tulee lämmintä ja kuivaa niin hyttyset saattavat hävitä.

   Poista
 2. Ihania lomakuvia! Noihin maisemiin ihastuin itsekin kuun alussa. Että sielläpäin Suomea voikin olla kaunista.

  Voi kuningas Mesilimiä! <3 Varmasti varovainen kahlailukin virkistää tässä kuumuudessa, ja ehkäpä hän jo tämän lomanne aikana uskaltautuu kunnolla veteen. :) Ihanaa loman jatkoa teille sinne!

  (Nyt alkoi tehdä mieli pizzaa...)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sara -- kuningas Mesilimillä ei ole kiirettä, tänne tulemme lomailemaan vastaisuudessakin & sain sentään pestyä hänet savusaunan edessä :). Mutta kyllä se porojen jahtaaminen oli hauskaa...

   Poista
 3. Onpas hienon näköistä. Hiekka Mesilimin tassun alla on aivan kultaista.
  Nyt tulee ikävä Vuokattia, jossa meillä on lomaosakeviikko. Joskus olemme siellä viikon 31, joskus vaihdamme huhtikuulle, jolloin on vielä viiimeiset hiihtomahdollisuudet.
  Pohjoisen avaruus, puhtaus ja karuus, järvet valtavat kuin meri.
  Tunnelmallisia lomahetkiä sinulle ja koko seuruelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marjatta, otamme kaiken irti. Täällä järvenrantamökillä on jotenkin pois kaikeasta pahasta maailmasta, epätodellisessa tilassa. Ruka on tietysti turistikeskus, missä kaikki "todellisen maailman" palvelut, kuten pizzeria... :).

   Poista
  2. Se on juuri hyvä, että palvelut on lähellä, niin ei tarvitse olla koko ajan itse laittamassa ruokaa.

   Poista
  3. No näinhän se Marjatta on, minulle työmatkatkin on siinä mielessä lomia, ettei tarvitse tehdä ruokaa tai muutoinkaan huoltaa ketään muuta kuin itseään. Loma mistä tahansa tekemisestä on tärkeää, vaikka sinänsä teenkin mielelläni ruokaa.

   Poista