lauantai 17. elokuuta 2013

Assyriologi Tampereella osa 1

Lauantaiksi oli luvattu sadetta -- mitä mainioin päivä käytettäväksi sisäilyyn näyttelyn ja kyläilyn merkeissä. Päivän korut olivat tässä: helmikorun olen saanut lahjaksi armenialaiselta helmikauppiaalta, joka piti pikkuruista putiikkiaan Damaskoksen Umaijadi-moskeijan kulmalla. Häntä muistan lämmöllä ja toivon hänen sekä perheensä voivan hyvin.
Varsinainen kohteemme oli Tampereen kaupungin taidemuseo Vapriikissa esillä oleva näyttely kiinalaisista terrakottasotilaista -- mukana on myös kaikenlaista, ei varsinaisesti noihin patsaisiin liittyviä muinaisesinettä.
Purkaessani kuvia kamerastani tähän tietokoneelle ymmärsin, että minun on mahdotonta saada kaikkea tämän päivän aikana näkemääni ihanaa ja vaikuttavaa mahtumaan yhteen postaukseen. Varsinainen kirjoitus näyttelystä ja myös sen oheiskirjasta seuraa tuotapikaa, kunhan olen ehtinyt sulatella huomioitani ja selannut paria kirjaa... Tässä vain muutamia tunnelmakuvia jotta voisin herättää ruokahalua niissä, jotka eivät ole näyttelyä vielä nähneet. Sinne kannattaa ehdottomasti mennä.
Näyttelyn jälkeen pistäydyimme kahvilla hyvän vanhan ystävän luona. Hänen talossaan kaiken maailman kulttuurit kietoutuvat yhteen henkeäsalpaavalla tavalla, painopisteinä kuitenkin Kiina ja Rooma. 
Sain luvan kuvata hänen kirjahyllyjään, jotka kutsuvat luokseen, selaamaan ja lukemaan.
Ystävä oli myös hankkinut Roomasta Forum-aiheisia kuvia, juuri sellaisia, joihin olen tällä hetkellä aivan hullaantunut.
Voimaannuttava päivä, panee suun maireaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti