keskiviikko 8. toukokuuta 2013

Kurkkaa kirjahyllyyni

Tämä on vastaus la petite lectrice -- blogin postaukseen, jossa kurkattiin bloggaajan kirjahyllyyn. Kodissamme on paljon kirjahyllyjä -- melkein joka huoneessa. Kylppärissä ja vessoissa säilytetään vain lelukatalogeja. Meillä on myös nk. arkistohuone, missä säilytetään suurta määrää omia ja perikunnan kirjoja, taidetta ja arkistoitua paperidokumenttia.

Omistan kaksi koivupuista, isältäni perittyä kirjahyllyä.
Yläkerran työhuoneessa on uudempi, ostettu versio. Se pitäisi siivota, enkä kehdannut ottaa siitä tällä hetkellä kuin lähikuvia -- lupaan uuden järjestyksen myötä näyttää myös sen ihastuttavat limittäiset hyllyt, joista saa mosaiikkimaisen vaikutelman.
4 kommenttia:

 1. Hei kiva, että päädyit kuvaamaan hyllyjäsi! Hyviä kirjoja näyttäisi hyllyistä löytyvän ;)

  VastaaPoista
 2. Näitä kirjahyllykuvia on ihana katsella! Ja bongailla, mitkä kirjailijat nousevat esiin: Pamuk, Lassi Nummi, Bo Carpelan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toisinaan järjestelen kirjoja kirjailijoiden ihmissuhteiden mukaan -- elämässään ystävien kirjat laitan hyllyyn vierekkäin: kirjat jatkavat siellä yhdessäoloa, jutustelevat toisilleen mukavia...

   Poista
 3. Jokaisesta kirjasta voisi kirjoittaa pienen "esinebiografian" -- onko nyysitty, peritty, kalliilla hankittu, lahjaksi saatu... Matti Klinge taisi joskus jossain kirjoittaa siitä, miten jokaiseen kirjaan ei pitäisi ainoastaan merkitä omaa nimeään ja päivämäärää vaan myös tilanne, missä kirja päätyi omistajalleen. Rakastan ostaa divareista kirjoja, joista edellinen omistaja/omistajat käyvät selville ja sitten yrittää selvittää ketä he oikeastaan olivat. Myös merkinnät kirjoissa voivat olla mielikuvitusta kiihottavia, esim. Otto Brusiin - niminen henkilö kirjoitti Egon Friedellin Kulturgeschichte Ägyptens und des Alten Orients nimilehdelle, Friedellin nimen alle: itsemurha hyppäämällä.

  VastaaPoista