lauantai 26. joulukuuta 2015

Joulurauhaa & toivoa 2015

Joulunpyhät ovat edenneet Tapaninpäivään. Assyriologi on, kuten edellisestä postauksesta käy ilmi, viettänyt rauhallisia päiviä tutussa paikassa, mökillä Kuusamossa. Aattona kävimme hakemassa omalta tontilta "metsänhoidollisen" kuusen ja kuningas Mesilim pääsi vahtimaan paketteja.
Tämä joulu on ollut tunnelmaltaan erilainen, vaikka olemme myös aikaisemmin juhlineet joulua hieman maltillisemmalla ruokalistalla ja ilman kaupunkijoulun lievää hektisyyttä juuri täällä luonnon keskellä. Syyrian ja etenkin Aleppon tilanne on ollut mielessä jatkuvasti ja saa minut tuntemaan suurta voimattomuutta, mutta myös suurta kiitollisuutta siitä kaikesta yltäkylläisyydestä minkä keskellä itse elän. Moni sellainen jouluvalmistelu, jotka kuuluvat perheemme rutiineihin, jäi tällä kertaa tekemättä -- joko sen vuoksi, että aikaa ei ollut tai koska ne tuntuivat jollain tavalla turhilta. Ainoa pipari, jonka koristelin oli Amalille, mutta sen tahdoin ehdottomasti tehdä. Lähtöpäivänä tein ruokaa kotiin jääville vieraille. Myös sen tahdoin ehdottomasti tehdä.
Neljäntenä adventtina sain siis vieraakseni ihanan Amalin, joka on suurimman osan elämäänsä joutunut kokemaan sodan kauhut omassa kotikaupungissaan, tänä vuonna joutunut tarkk'ampujan kohteeksi (käsi vammautui) sekä kulkenut tuhansia kilometrejä Euroopan lävitse sotaa pakoon isänsä kanssa. Muu perhe -- äiti ja kolme pienempää sisarusta ovat yhä Aleppon hengenvaarallisissa oloissa. 
Täällä erämaassa on sitten ollut aikaa miettiä mitä kaikkea voi vielä tehdä hädänalaisten hyväksi, kokemukset tulivat iholle, tunteet pinnalle, kirjaimellisesti.
Nyt seuraa viikko rauhallisia päiviä, aion lukea, tehdä töitä ja rauhoittua. Ainoa harmini on kotiin unohtunut kamera. Valokuvat räpsitään kännykällä, mutta se on varmaankin murheista pienin.
Suunnitelmissa on myös ulkoilla kuningas Mesilimin kanssa. Maisemat täällä ovat henkeäsalpaavan kauniit.
Toivotan kaikille Onnellista Uutta Vuotta 2016, mielenrauhaa ja positiivista energiaa.

3 kommenttia:

 1. Kauniita sinisen hämärän maisemia. Täällä etelässä eletään lumen odotuksessa. Ensimmäinen puolen minuutin pyry katosi jälkiä jättämättä tunti sitten Hyvää Uutta Vuotta sinulle, perheellesi ja kuningas Mesilimille! Toivotaan että edes joitain rauhantekoja tapahtuisi ensi vuonna.

  VastaaPoista
 2. Mikä ihana pieni Amal-tyttö! Toivottavasti koko perhe pääsee tänne turvaan ja myös saa kokea turvaa. Ainakin Sinulta saa!
  Mukavia hetkiä siellä kauneuden keskellä.
  Minäkin toivon ensi vuodelta eniten juuri rauhaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marjatta & toivottavasti Mentulan residenssin joulu sujui hyvin! Uudenvuodenhalaukset täältä Sinulle!

   Poista